Debby, rolstoeltennis, foto KNLTB

Rolstoeltennis is heel geschikt voor mensen die door een beperking of een blessure niet staand kunnen tennissen. Rolstoeltennis zorgt voor een gezonde manier van bewegen en geeft plezier en gezelligheid. Bovendien leer je andere mensen kennen en krijg je weer vertrouwen in je lichaam dat je in de steek gelaten heeft.

“Starten met rolstoeltennis voelt als een nieuw begin. Het geeft energie en maakt me blij!”

Rolstoeltennislessen

Op ons eigen complex bieden we rolstoeltennislessen aan van april tot en met september. In het winterseizoen organiseren we lessen in een geschikte overdekte locatie. De lessen worden door een gekwalificeerde tennisleraar gegeven die een applicatiecursus rolstoeltennis heeft gevolgd. De eerste 3 proeflessen zijn gratis. Je wordt dan onderdeel van een gezellige groep die ook vaak samen voor en/of na de les wat samen drinken.

Gezelligheidstoernooien

Behalve met je lesgroep kun je met je familie, vrienden en bekenden tennissen en met de gezelligheidstoernooitjes mee doen. We beschikken over een paar sportrolstoelen. Als je nog geen tennisrolstoel hebt, kun je daarmee uitproberen of deze sport wat voor jou is. Bij deze rolstoelen is de stand van de wielen schuin, waardoor je veel wendbaarder bent. Bovendien mag de bal voor jou 2x stuiten zodat je meer tijd hebt.

Onze voorzieningen

De Mepsche is een kleine gezellige vereniging en ligt op de grens tussen de dorpen Niekerk en Oldekerk. In de provincie Groningen en dicht bij Friesland. We beschikken over tennisbanen met een harde ondergrond. Uitermate geschikt dus voor rolstoelers. We beschikken over een invalidetoilet –en douche. Onze vereniging voldoet aan de Zilveren Status Rolstoeltennis van de KNLTB.

Meer weten?

Wil je graag proberen of rolstoeltennis iets voor je is? Dat kan, bel of mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Video

In dit filmpje vertelt rolstoeltennisser Debby over haar ervaringen met rolstoeltennis.