Dit jaar hebben zich 49 deelnemers aangemeld (2 minder dan vorig jaar). Totaal zijn 9 verenigingen vertegenwoordigd. Opmerkelijk is dat er veel “nieuwe” spelers zijn bij het toernooi. We zijn benieuwd naar hun vaardigheden.                   

Helaas hebben we onvoldoende aanmeldingen gehad voor de categorieën  DD6, GD6 en DD8. Deze laatste 2 hebben we gelukkig samen kunnen voegen in de GD7 en DD7. Net als vorig jaar staan er weer 48 wedstrijden op de planning. Een mooi druk programma dus weer.

Om alles goed te laten verlopen, verzoeken we jullie om op tijd aanwezig te zijn en maximaal 5 minuten aan te houden voor het inspelen. Als er meer tijd nodig is voor het inspelen dan kan er vooraf gebruik worden gemaakt van onze kunstzinnige oefenkooi. Daarnaast ontkomen we er niet aan dat sommige spelers 2 wedstrijden achter elkaar moeten spelen. Tussendoor mogen ze natuurlijk wel even rusten. In plaats van een 3e set wordt ook dit jaar weer een supertiebreak (10 punten) toegepast.

Ook dit jaar hebben we 28 sponsors bereid gevonden om ons financieel te steunen. Mede hierdoor kunnen we de traditie van het “prijzengeld” handhaven.

Van de KNLTB hebben we vernomen dat er dit jaar meer dan 1700 open toernooien zijn, waarmee de toernooikalender mooi gevuld is. In samenwerking met TennisDirect organiseert de KNLTB een toernooi circuit in 13 regio’s met aansluitend de TennisDirect Masters. Ons toernooi is onderdeel van dit toernooicircuit.

Het eindtoernooi wordt gespeeld in week 36 op verschillende locaties in ons land door de beste 8 spelers van de provincie in de categorieën 2 t/m 9. Alle winnende spelers van ons toernooi doen automatisch mee. Meer informatie over dit Masters toernooi is te vinden op de site van de KNLTB.

Na vele jaren trouwe dienst is dit het laatste jaar dat Obbo in de toernooi commissie zit. Volgend jaar zal Marinda zijn rol over nemen. Dit jaar draait ze alvast mee om ervaring op te doen.

We wensen een ieder veel speelplezier toe en gaan er van uit dat het sportieve wedstrijden zullen zijn; we werken immers niet met een veelvoud van lijnrechters.

Namens de toernooicommissie,

Derk Jan Hogewerf, Marinda Graeler en Obbo Been

Welkom D-toernooi 2022