Op de slotdag van het toernooi begonnen we om 9.00 uur met de GD8 partij tussen Henk & Regi tegen Stef & Annet. Het werd een leuke wedstrijd die Stef & Annet met 6-2 en 6-3 wonnen. Henk & Regi waren ook zeker tevreden want ze waren blij met de vorderingen die ze dit toernooi weer hadden gemaakt.

Daarna was het tijd voor de halve finale partijen in HD8. Op baan 1 de winnaars van poule B, Stefan & Edwin tegen de nummers 2 uit poule A René & Jan. Op baan 2 de nummers één van poule A, Jorick en Martijn tegen Kees & Peter, de nummers 2 in poule B.

De plaatsingscommissie had de planning goed, want in beide gevallen ging de overwinning overtuigend naar de poulewinnaars. Stefan en Edwin wonnen met 6-1 en 6-3 van René en Jan en Jorick & Martijn wonnen met 6-0 en 6-2 van de plaatselijke favorieten Kees & Peter. Na de wedstrijd trokken Jorick & Martijn zich terug i.v.m. voetbalverplichtingen. Jammer voor het toernooi. De finale van HD8 kwam hierdoor te vervallen. De toernooicommissie heeft vervolgend besloten in overleg met de verliezers van de halve finales deze nog te laten spelen om plek 2.

Om 12.00 uur kreeg het publiek weer twee wedstrijden voorgeschoteld. Op baan 1 de GD7 wedstrijd om plek twee in deze categorie tussen Bram & Miriam tegen Bert & Marjolein en op baan 2 de laatste wedstrijd DD7. Dominiek & Dorien waren duidelijk de mindere van Dianne & Mirjam. De laatste twee wonnen de wedstrijd afgetekend met 6-0 en 6-2.

De GD7 partij zorgde voor heel wat meer vuurwerk. Stevige slagenwisselingen, afzwaaiers en tactisch spel zorgden voor een mooi schouwspel. Bert & Marjolein wonnen de eerste set met 6-4. Miriam liet het kopie een beetje hangen, maar na wat oppeppers vanaf de kant pakte ze de draad weer op. Met veel inzet won ze samen met Bram de tweede set met 7-5. De supertiebreak moest dus de beslissing brengen. Die verliep bloedstollend en ging gelijk op. Er moest gewisseld worden van kant bij 3-3. 6-6 en 9-9. Uiteindelijk wonnen Bert en Marjolein met 11-9!  

Tijd voor de laatste twee partijen. Op baan 2 werd er gestreden om plek 2 in HD8. Jan & René waren duidelijk een maatje te groot voor Kees & Peter. Het werd twee keer 6-1. Maar hoe dan ook een verdienstelijk optreden van Kees & Peter.

Op baan 1 de finale van HD6 tussen Lourens & Jos tegen Eise Tonnis en Wiebren. Het publiek ging er even goed voor zitten want de verwachtingen waren hooggespannen. Eise Tonnis en Wiebren namen vlot het initiatief en wonnen de eerste set met 6-2. Lourens en Jos probeerden in de tweede set van alles, maar de tegenstanders gaven geen krimp en wonnen de tweede set met 6-4 en daarmee de titel in deze categorie. 

Voor de laatste keer werkt Obbo het schoolbord, zijn “meesterwerk” bij door de uitslag van HD6 te noteren.

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. De deelnemers werden bedankt voor hun deelname en de mooie wedstrijden die ze hadden gestreden. Scheidend toernooicommissie lid Obbo werd bedankt voor zijn jarenlange werk als toernooileider. Marinda zal het stokje nu van hem overnemen. Ook Derk Jan als toernooileider werd natuurlijk bedankt. Het aanwezige publiek beantwoorde dit met applaus.

Voor de eerste en tweede prijswinnaars was er een enveloppe met inhoud en voor de nummers één was er ook nog een mooi boeketje van Bloemenhuis Christina.

De uitslagen van het toernooi:

HD6:   1e Eise Tonnis de Vries & Wiebren Wijnstra, 2e Lourens Adema & Jos Lijnes

HD7:   1e Derk Jan Hogewerf & Krijn de Vos, 2e Rick Baar & Thomas Pettinga

DD7:   1e Dianne Bekkers & Mirjam de Vries , 2e Franka Oostenbrink & Mirnah Scholten

GD7:   1e Eise Tonnis & Henrieke de Vries, 2e Bert Vorenholt & Marjolein van Schoonhoven

HD8:   1e Stefan Mulder & Edwin van der Woude, 2e René Rovers & Jan Wolters

GD8:   1e Michiel Bus & Grietien Fortuin, 2e Stef Agsteribbe & Annet de Jong

Vanaf deze plaats willen we alle (kantine)medewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Dankzij jullie is ook dit toernooi weer geslaagd. Op naar de editie van 2023!.

Dagjournaal zondag 21 augustus 2022