De laatste dag gaat om 9.00 uur van start. Voor vandaag staan er veel halve finales en finales gepland en dat zorgt ervoor dat diverse spelers meerdere keren de baan op mogen. Zeker als ze deelnemen aan meerdere categorieën. Arnold, Harry en Martijn kunnen de drukste dag krijgen als ze blijven winnen.

Als eerste stonden de halve finales in HD6 gepland. Arnold en Krijn op baan 1 tegen Wim en Eise Tonnis en op baan 2 Michael en Martijn tegen Harry en Meindert. Arnold en Krijn pakten hun eerste set met 6-3. In de tweede kwamen Wim en Eise Tonnis sterk terug, maar bij 4-3 voor, wisten ze toch niet door te drukken. Het werd 6-4.

Op baan 2 wonnen Michael en Martijn de eerste set met 6-3. In de tweede set wisten Harry en Meindert het spel wat meer te ontregelen en dat had effect, want ze wonnen met 6-4. De super tiebreak moest, zoals zo vaak dit toernooi, de beslissing brengen. Michael en Martijn wisten zich te herpakken en konden er een schepje bovenop doen. Het werd uiteindelijk 10-4.

De HD6 finales werden gevolgd door de GD6 finales. Arnold, Harry en Martijn mochten gelijk weer de baan op. Op baan 1 speelden Arnold en Nienke tegen Harry en Sandra. De eerste set ging met 6-1 naar Arnold en Nienke. In de tweede set gooide Harry de “GR” factor er meer in. Weer een Fries die ontdekt dat GRoningen nog niet zo slecht is. En het had effect want de tweede set werd gewonnen met 6-2. De hegemonie van vader en dochter begon te wankelen, maar op het juiste moment wisten ze zich te herpakken. De super tiebreak wonnen Arnold en Nienke met 10-5.

Op de andere baan speelden Martijn en Inge tegen Lourens en Marieke. De laatste twee waren nog helemaal fris en ze wonnen de eerste set met 6-3. In de tweede konden Martijn en Inge uit een ander vaatje tappen, want die wonnen ze met 6-1. Ook hier moest een super tiebreak de beslissing brengen en het waren toch Lourens en Marieke die aan het langste eind trokken door deze te winnen met 10-5.

Tijd voor de finale van HD7 tussen Eise Tonnis en Joris tegen Jeroen en Jan. Een herhaling van de poulewedstrijd. Er werd gestreden voor elke punt en in de verschillende games werd het diverse keren deuce. Jeroen en Jan wonnen de eerste set met 7-6. In de tweede konden de jonge mannen er een schepje bovenop doen en ze wonnen deze met 6-2. Door de super tiebreak met 10-6 te winnen gingen Jeroen en Jan uiteindelijk met de titel naar huis.

Op baan 2 kon Inge blijven staan om samen met Jiska de DD7 tegen Miriam en Hanneke te spelen. Weinig rally’s en een te groot krachtsverschil zorgden voor een vlotte 6-0, 6-0 voor Jiska en Inge.

De finale in GD6 ging tussen Arnold en Nienke tegen Laurens en Marieke; ook een herhaling van de poulewedstrijd. Lourens en Marieke konden iets meer tegenstand bieden, maar Arnold en Nienke gingen met de kampioenstitel aan de haal.

De wedstrijd in HD8 tussen Rob en Werner tegen Hans en Floran was ook alles beslissend voor de titel. Het werd een zeer spannende partij. Hans en Floran wonnen de eerste set met 6-4. De zeer spannende tweede, werd na een tiebreak gewonnen door Rob en Werner. De bloedstollende super tiebreak wonnen ze met 10-8. De titel was binnen voor Rob en Werner. 

Op baan 2 werd de laatste wedstrijd in DD8 gespeeld tussen Annet en Hanneke N. tegen Miriam en Hanneke de V. Inzet was de tweede plaats. De dames hadden er ondanks het warme weer veel zin in. Annet en Hanneke wonnen de eerste set met 7-5 en de tweede set ging na een tiebreak met 7-6 naar Miriam en Hanneke. De super tiebreak  (10-7) en dus de tweede plaats, ging na een verbeten strijd ook naar de laatste twee dames.

In de tussentijd werd de verhitte eindstrijd in HD6 op baan 1 uitgevochten door Arnold en Krijn tegen Michael en Martijn. De laatste 2 wonnen redelijk afgetekend met 6-2 en 6-3.

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. De toernooicommissie, Obbo en Derk Jan, zorgden hiervoor. Voor de eerste en tweede prijswinnaars was er een enveloppe met inhoud en voor de nummers één was er ook nog een bloemetje. De medewerkers/vrijwilligers werden bedankt. Ook dit jaar konden we weer terug zien op een zeer geslaagd toernooi. Het weer was goed (wel erg warm), maar het was droog en de sfeer op en rond de banen was gezellig en ontspannen. Op naar de volgende editie van het toernooi.

De uitslagen van het toernooi:

 • GD6: 1e Arnold en Nienke van Houten   
 • GD6: 2e Lourens Adema en Marieke Abbink
 • HD6: 1e Michael de Lange en Martijn Termaat   
 • HD6: 2e Arnold van Houten en Krijn de Vos
 • DD7: 1e Jiska Brands en Inge Nielsen  
 • DD7: 2e Miriam Kliphuis en Hanneke de Vries
 • HD7: 1e Jeroen Gansevoort en Jan de Vries  
 • HD7: 2e Eise Tonnis de Vries en Joris Oostveen    
 • GD8: 1e Stef Agsteribbe en Hillie Nobach
 • GD8: 2e Michiel Bus en Grietien Fortuin  
 • HD8: 1e Rob van der Wilt en Werner Zuiderveld
 • HD8: 2e Hans Feimann en Floran Rodenburg
Dagjournaal zondag 16 augustus 2020