Helaas werden we geconfronteerd met een nieuwe afzegging waardoor we het programma weer moesten aanpassen. Zaterdag is altijd de dag met de meeste wedstrijden van het toernooi en deze keer is het, ondanks de afzeggingen,  niet anders. In de vroege ochtenduren (8.30 uur) begonnen we met een DD tussen Regi & Iris tegen Dominiek & Dorien. Het werd een leuke, gelijkopgaande wedstrijd die werd gewonnen door Regi & Iris met 6-3 en 6-4.

De GD8 partij tussen Stef & Annet tegen Eelco & Irene werd een ware slijtage slag. Na de 6-7 en 7-6 moest de supertiebreak de beslissing brengen. Ook deze was bijzonder close. Uiteindelijk trokken Stef & Annet aan het langste eind en wonnen deze met 11-9!

In de HD8 partij van Jorick & Martijn tegen Michiel & Dennis werd er weer volop gestreden. De plaatselijke toppers gingen er vol overgave tegenaan, maar konden niet voorkomen dat ze de eerste set verloren met 7-5. Michiel & Dennis waren moegestreden en Jorick & Martijn wonnen de tweede set overtuigend met 6-0.

Op baan 2 werd de tweede wedstrijd in HD6 gespeeld. Eise Tonnis & Wiebren namen het op tegen Derk Jan & Bert. Net als gisteravond gingen de laatste twee de strijd weer ontspannen aan want ook nu hadden ze weer niets te verliezen. Derk Jan & Bert namen brutaal de leiding en trokken de eerste set met 6-2 naar zich toe. Eise Tonnis & Wiebren konden zich beter instellen op het spel van hun tegenstanders en zij wonnen de tweede set met 6-2. De bekende supertiebreak wonnen ze met een klein beetje geluk met 10-5.

Inmiddels was er op baan 1 een begin gemaakt met een wedstrijd in GD8. Stef & Annet tegen Michiel & Grietien. Stef & Annet hadden net een zware driesetter in de benen en met name Grietien was nog helemaal fris. Dat was te merken want Michiel & Grietien wonnen de wedstrijd met 7-5 en 6-1.

Direct na deze wedstrijd kreeg de wedstrijdleiding een telefoontje van Gerrit Hommes vanuit het ziekenhuis. Hij was ’s nachts met flinke buikklachten via de dokterspost doorgestuurd. In het ziekenhuis volgden onderzoeken en hij kreeg te horen dat hij de komende weken niet mag tennissen en bovendien moest hij in het ziekenhuis blijven. Heel vervelend voor hem, want tennis is zijn leven. Vanuit het ziekenhuis laat hij een ieder groeten. Gerrit beterschap!

Om 13.00 uur de HD8 partij tussen Jorick & Martijn tegen René en Jan. De vraag hierbij was wie wordt de poulewinnaar? Het waren uiteindelijk de balvaste voetballers Jorick en Martijn die de wedstrijd wonnen met 2 keer 6-4 en dus als nummer 1 naar de halve finales van zondag gaan.

De DD7 partij tussen Franka & Mirjan tegen Dominiek en Dorien nam wat meer tijd in beslag. Na twee tiebreaks was het 1 tegen 1 in sets. Uiteindelijke werd de supertiebreak door Franka & Mirjan gewonnen met 10-5.

Daarna werd op baan 1 in GD 8 de wedstrijd tussen Henk & Regi tegen Michiel & Grietien gespeeld. Dit werd een vrij eenzijdige wedstrijd die overtuigend werd gewonnen door Michiel en Grietien met twee keer 6-2.

Op baan 2 werd er bij de HD7 partij tussen Derk Jan & Krijn tegen Tjeerd en Erik gestreden voor elke punt. Gevolg, een spannende wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Ondanks de wat haperende service van Derk Jan wisten Krijn en hij ook deze tegenstanders aan de zegekar te binden. Het werd 6-4 en 7-5. Gezien het spelbeeld had een derde set hier ook niet misstaan.

De middag werd besloten met de DD7 partij tussen Regi & Iris tegen Franka & Mirnah.in de eerste set ging alles gelijk op, maar in de tweede wisten Franka en Mirnah het verschil snel te maken. Ze wonnen de wedstrijd met 7-5 en 6-2.

Tijdens zo’n toernooi wordt er best wel wat gedronken en gegeten. Dat is natuurlijk goed voor de kantineomzet en de club. Logischerwijs moet de voorraad dan ook regelmatig worden aangevuld.

En ja lege kratjes bier moeten natuurlijk weer worden ingeleverd. Toen we een aantal lege kratjes wegbrachten viel ons deze Mercedes op het parkeerterrein op. Blijkbaar is de tennisport vrij lucratief en kun je je met wat toernooiwinstjes best een aardige auto veroorloven. Maar het is natuurlijk ook een mooi sportief exemplaar die met dit weer ideaal op de weg is.

Om 19.00 uur werd begonnen met twee mooie avondpartijen. Het publiek moest een keuze maken voor baan 1 of baan 2. Op baan 1 de GD7 partij tussen Bram & Miriam tegen de plaatselijk favorieten Eise Tonnis en Henrieke of op baan 2 de HD7 partij tussen René & Jan tegen Rick & Thomas.

Op baan 1 namen Bram & Miriam brutaal de leiding met vaak harde, zeer goed geplaatste ballen. Broer en zus wisten halverwege de eerste set het spel meer naar zich toe te trekken om uiteindelijk met 6-3 en 6-2 te winnen.

Op baan 2 werd, zoals vaker in deze poule, gigantisch gestreden voor elk punt. Rick & Thomas wonnen de eerste set ogenschijnlijk gemakkelijk met 6-1, maar ze kregen geen punt kado. Conditie en loopvermogen werd erg op de proef gesteld bij de heren. Uiteindelijk gaf de snelheid en het reactie vermogen van René en Jan de doorslag. Het was onvoorstelbaar om te zien hoe deze heren zich terug knokten in de wedstrijd. Ze wonnen de tweede set met 6-4 en de beslissende supertiebreak met 10-6!

De laatste twee partijen van de avond konden daarna van start gaan. Op baan 2 speelden Henk & Regi in de GD8 tegen Eelco & Irene. Het werd een leuke wedstrijd waarbij Eelco en Irene de eer van Hoogkerk HOOG konden houden door te winnen met 7-6 en 6-2.

De DD7 partij op baan 1 nam wat meer tijd in beslag. Franka & Mirnah tegen Dianne & Mirjan wilden het publiek nog wel even vermaken. Nadat ze beiden een set met 6-4 hadden gewonnen moest de supertiebreak weer de beslissing brengen. Dianne & Mirjan, die deze keer beide schoenen gelijk had meegenomen, trokken aan het langste eind met 10-7.

Morgen de laatste dag van het toernooi met weer een aantal leuke wedstrijden en de laatste beslissingen in de verschillende klassen.

Dagjournaal zaterdag 20 augustus 2022