Voor dag en dauw waren al weer diverse mensen bezig om de banen en het clubgebouw     wedstrijd klaar te maken. Er moeten maar liefst 18 partijen worden gespeeld en dan is het nodig dat er gewerkt wordt volgens een strak schema. Om 08.30 uur stonden de eerste mensen weer op de baan. Op baan 1 speelden Stef en Hillie tegen Folkert en Petra voor hun partij in de GD8. Ook in deze partij kwamen Folkert en Petra wat te kort, want Stef en Hillie wonnen met 6-2 en 6-3.  

Karla en Henrieke speelden hun tweede toernooipartij tegen Annet en Hanneke. De laatste twee wonnen de eerste set redelijk eenvoudig met 6-2. In de tweede set ging de strijd gelijk op en uiteindelijk moest er een tiebreak aan te pas komen. Daardoor trokken Annet en Hanneke aan het langste eind.

Op de eerste baan ging de titanen strijd in HD6 tussen Lourens en Gerrit tegen Wim en Eise Tonnis van start. De heren gaven elkaar geen duimbreed toe. Wim en Eise Tonnis wonnen de eerste set met 7-6. In de tweede set trokken ze dit niveau door. Met 6-3 werden Lourens en Gerrit naar huis gestuurd.

De partij in DD7 op baan 2 nam wat meer tijd in beslag. Janny met Josien en Miriam met Hanneke waren aardig aan elkaar gewaagd. Janny en Josien wonnen de eerste set met 7-5 en Miriam en Hanneke de tweede met 6-4. Zij trokken ook in de supertiebreak naar zich toe, 7-10. Miriam en Hanneke glunderden van oor tot oor toen ze de uitslag aan Obbo doorgaven.

Tijd voor Henk en Lia in de GD6 tegen Martijn en Inge. Henk natuurlijk in zijn element als hij kon volleren, maar toevallig vindt Martijn dat ook leuk om te doen. En dan krijg je leuke rally’s. De eerste set ging aardig gelijk op. Martijn en Inge wonnen met 6-4. Het verzet bij de tegenstander was gebroken en de tweede set werd vlotjes 6-0.

Op baan 2 werd gestreden om de poulewinst in HD7 tussen Gerrit en Hilbrand tegen Derk Jan en Krijn. Het werd een spannende pot. Gerrit en Hilbrand wonnen de eerste set met 6-3 en Derk Jan en Krijn de tweede met 6-4. Gerrit stelde bij de stand 4-3 voor om de joker in te zetten, waarbij de game dan twee keer zou tellen. De toernooileiding ging hier natuurlijk niet mee akkoord. De bekende supertiebreak zorgde er voor dat de winnaars van de tweede set met de poulewinst aan de haal gingen, 10-5.

Vervolgens gingen Stef en Hillie er stevig tegen aan in GD8 tegen Hans en Miriam. Het was inmiddels broeierig warm geworden en dat kwam het spelpeil niet ten goede. Beide koppels wonnen een set met 6-3 en de supertiebreak ging redelijk gemakkelijk naar Stef en Hillie.

Op baan 1 probeerden Karla en Henrieke de laatste strohalm te pakken tegen Janny en Josien in DD7. In de eerste set leek het bijna te gelukken, maar na de tiebreak ging de set verloren met 7-6. Het verzet was gebroken en de tweede set ging met 6-1 naar Jannie en Josien.     

De geplande partijen van 14.30 uur gingen pas ruim na 15.00 uur van start. Arnold en Krijn in HD6 tegen Henk en Hidde. De eerste set ging gelijk op, maar de eerste twee wonnen deze met 6-4. Volgens Arnold had hij geen emoties, maar na het winnen van de eerst set balde hij toch even zijn vuist en binnensmonds hoorden we hem “Yes!” zeggen! De tweede set was bijna een formaliteit en ging met 6-1 naar Arnold en Krijn.

Op baan 2 speelden Stef en Hillie tegen Michiel en Grietien. Het is voor een tegenstander altijd even lastig om tegen iemand in een rolstoel te spelen, want ja die mag de bal twee keer laten stuiten. Stef en Hillie hadden de juiste tactiek snel gevonden en wonnen met 6-4 en 6-3.

Na deze partijen volgden er 2 “vluggertjes”. Michael en Martijn wonnen met hun bekende spel met 6-2 en 6-1 van Folkert en Job in HD6. Ze werden daarmee nummer 1 in poule B. Sijmen en Geert wonnen hun eerste games tegen Hans en Floran. De laatste twee wonnen wel met 6-2 en 6-2.

Hoogste tijd voor de halve finales in de HD7. Op baan 1 speelden Derk Jan en Krijn tegen Jeroen en Jan. De laatsten konden hun tegenstanders duidelijk hun wil opleggen. Het lukte Derk Jan en Krijn niet om onder de druk uit te komen. Jeroen en Jan wonnen met 6-4, 6-2.

                                                                                                                                  z.o.z.

Heel anders ging het op baan 2 tussen Eise Tonnis met Joris tegen Gerrit en Hilbrand. Net als de bal ging het scoreverloop hier op en neer. Gerrit en Hilbrand wonnen de eerste set met 6-4. De tweede set ging met 6-2 naar Eise Tonnis en Joris. Een zeer spannende, zenuwslopende supertiebreak was het gevolg. De jonge mannen trokken aan het langste eind met 11-9!

Harry en Sandra speelden op baan 1 tegen Henk en Lia in GD6. Volgens Harry staat GD voor Gehandicapt en Dames. Wel duidelijk waar de heren voor staan! Gehandicapt of niet, maar de partijen waren goed aan elkaar gewaagd. Henk en Lia wonnen de eerste set met 6-4 en Harry en Sandra de tweede met 6-3. Een zinderende supertiebreak was het gevolg. Henk en Lia wonnen deze toch wel enigszins verrassend met 10-7. Uiteindelijk was het te weinig om zich te plaatsen voor de halve finale van zondagmorgen.

Janny en Josien gingen in hun DD7 in de eerste set stevig onderuit tegen Jiska en Inge, 6-1. In de tweede set boden ze meer tegenstand, maar ook deze ging verloren met 6-4.

Tijd voor de laatste twee partijen van de avond.

Jiska en Inge mochten op de baan blijven staan voor hun partij in DD7 tegen Karla en Henrieke. Ook in deze wedstrijd hadden Jiska en Inge de overhand, maar zeker in de eerste set verweerden Karla en Henrieke zich kranig. In het tweede bedrijf was het verzet gedaan. Uitslag 6-4 en 6-0.

Op baan 1 het slotakkoord van de avond. Folkert en Petra speelden hun partij in GD8 tegen Hans en Miriam. En het werd een leuke pot, want de partijen waren aan elkaar gewaagd. Folkert was sowieso heel blij want hij had net voor de wedstrijd zijn zoekgeraakte gele washand, keurig gewassen en gestreken, teruggekregen. Beide koppels wonnen een set met 6-4 en dus moest een supertiebreak de beslissing brengen. Bij de stand 9-5 in het voordeel van Hans en Miriam zag Hans Folkert iets naar binnen sluipen. Hans bedacht zich niet en speelde een harde bal via de tram rails. Een pracht punt om de partij mee af te sluiten.

Het was inmiddels wat gaan regenen, maar dat kon de pret niet drukken. Op naar de laatste dag van het toernooi.

Dagjournaal zaterdag 15 augustus 2020