Na een aantal weken prachtig mooi weer te hebben gehad werden we helaas vandaag getrakteerd op regen. Met regen is spelen in een rolstoel niet haalbaar waardoor de eerste GD8 partij van het programma werd geschrapt en doorgeschoven is naar zaterdag. Volgens weerprofeet Obbo zou het om 18.00 uur even droog worden wat ook nog eens uit kwam.

In het kader van “het oude moet eerst op” mochten twee oude vedettes Roelof en Gerrit als eerste de baan op. Met een gezamenlijke afgeronde leeftijd van 144 jaar mochten zij het opnemen tegen twee nieuwkomers Rick en Thomas. Samen 96 lentes jong. Doorweekt van zweet, maar vooral ook van de regen die weer was begonnen wisten de twee oude vedettes de wedstrijd te winnen 7-5 en 6-3.

Rond 19.45 uur kon de dames dubbel tussen Regi & Iris tegen Dianne & Mirjan eindelijk beginnen. Het verlate tijdstip had ook mede te maken omdat Mirjan één van haar schoenen was vergeten en deze nog mocht ophalen. Op schoenen tennist het toch wat gemakkelijker hè. Met resultaat aangezien Dianne & Mirjan met 6-1 en 6-0 wisten te winnen

Inmiddels, toen de laatste plas weg was, werd op baan 1 het GD7 tussen Eise Tonnis & Henrieke, broer en zus, en Bert & Marjolein gespeeld. Deze laatste twee maakten in de eerste set goed gebruik van de fouten van broer en zus en wonnen deze met 6-1. Eise Tonnis had net een stage in Canada afgesloten en dan is het samenspelen toch eerst wel even weer wennen. In de tweede set waren de bordjes verhangen en nu werd het 6-1 voor broer en zus. De supertiebreak wonnen ze ook met 10-6.

De partijen van 21.00 uur begonnen iets later, maar konden vlot worden afgewerkt. Gerrit en Roelof gingen voor de tweede keer de baan op; nu tegen Tjeerd en Erik. Gerrit en Roelof wonnen ook deze partij; nu met 6-1 en 6-3. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een eenzijdige partij was, was de werkelijk toch even anders. Tjeerd en Erik boden zeer goed partij, want Gerrit had het zweet zelfs op z’n kop staan. Na de wedstrijd hunkerde hij naar een warm bad en een massage. We zijn benieuwd of de thuiszorg voor hem nog langs is geweest.

Eise Tonnis en Henrieke, inmiddels goed warmgedraaid, konden gelijk door op baan 1. Ze waren duidelijk een maatje te groot voor Bert Jan en Karla. Het werd 6-2, 6-0.

Na een korte pauze konden Bert Jan en Karla weer de baan op. Bert en Marjolein waren nu de tegenstanders. Bij het inspelen had Bert de opslag nog niet geoefend; blijkbaar met de gedachte dat het in de wedstrijd nog wel kon. Hij mocht beginnen met serveren en daar maakte hij dankbaar gebruik van, maar na 14 keer deuce verloor hij zijn servicegame wel. De lange Bert Jan en de behendige Karla beten behoorlijk van zich af en gaven zich niet zomaar gewonnen, ook al doet de 6-3 en 6-1 voor Bert en Marjolein anders vermoeden.

Op baan 2 werd in HD8 de wedstrijd tussen Kees & Peter en Erwin & Jan gespeeld. De heren gaven elkaar geen duimbreed toe en de strijd ging gelijk op. Iets voor 24.00 uur werd de wedstrijd door Kees & Peter met 7-6 en 6-4 winnend afgesloten. Alle heren stapten tevreden van de baan af na een spannende partij.

Een mooie afsluiter van de eerste toernooi dag, die ondanks de weersomstandigheden toch bijna helemaal volgens de planning was verlopen.

Dagjournaal woensdag 17 augustus 2022