Om het zacht uit te drukken was het warm op de banen om 18.00 uur. Het toernooi begon met de start van de dames dubbel  7 op baan 2 (waar de meeste schaduw was). Karla en Henrieke tegen Miriam en Hanneke. Nu hadden we verwacht een partij met veel boogballen te zien. De dames hadden echter andere plannen en besloten een potje met harde strakke ballen te spelen. De eerste overwinning van het toernooi ging naar Miriam en Hanneke.

Een spannende en zweterige partij in de GD tussen Lourens en Marieke en Meindert en Helena ging los op de brandende baan 1. Ondanks het feit dat Meindert spectaculair de bal met zijn racket achter zijn rug om wist terug te slaan konden ze de partij net niet te pakken. 5-7, 6-3 en 10-7 werd het voor Lourens en Marieke met een aardige uitloop qua tijd.

Door naar de partijen van half acht. De temperatuur was inmiddels gezakt. Baan 2 was grotendeels in de schaduw en baan 1 al ruim voor de helft. Een stuk aangenamer om te spelen.

De kantine commissie kreeg echter wel een kleine hartverzakking toen bleek dat deelnemer Hans met zijn vriendin in de clinch had gelegen. Hij wou rechtsaf en zij niet. Het resultaat was dat beiden op de grond lagen. Gelukkig kon Hans wel zijn dubbel samen met Miriam tegen Grietien en Michiel beginnen. Grietien en Michiel bleken echter te sterk voor Hans en Miriam uit Zuidhorn en gingen met 6-2, 6-3 van de baan.

Martijn en Inge begonnen  hun mix tegen Harry en Sandra. Voor deze laatste twee was het in het begin even er weer in komen. In deze wedstrijd gaven ze elkaar geen duimbreed toe. Ook de partij duurde weer langer dan de geplande 90 minuten. Harry en Sandra wonnen de wedstrijd met de alleszeggende score van  6-7, 7-6, 11-9.

Ondanks het vele zweten en de nipte nederlaag  wilden Martijn en Inge niet van de baan af en meteen door met hun tweede partij tegen Henrieke en Derk Jan. Tijdens de wedstrijd wilde Martijn een bal smashen maar zag dat Henrieke in de baan van zijn slag stond. Hij sloeg de bal ingehouden met de gedachte “niet op dat gezichtje”. De partij ging door en even later kreeg Henrieke een perfecte smash bal. Recht op Martijn, een punt. Ze had maar een gedachte, “Niet op dat lieve gezichtje van Martijn”. Ondanks een aantal spectaculaire ballen wisten Henrieke en Derk Jan de partij niet te winnen. Martijn en Inge wonnen met 6-3, 6-2. 

De dames die op baan 2 los gingen wilden blijkbaar niet onderdoen voor de dames die al om 18.00 uur op die baan hadden gespeeld. Het werd een spectaculaire en tijdrovende pot tussen Janny en Josien tegen Annet en Hanneke. Eindscore: 3-6, 6-4, 13-15. Wederom niet erg goed voor de tijdsplanning van het toernooi.

Baan 2 was het eerste vrij en dus werd de geplande partij van 22.30 uur rond 23.30 uur  gestart. Eize en Marc tegen Joris en Eise Tonnis. De eerste set ging ogenschijnlijk gemakkelijk met 6-3 naar Joris en Eise Tonnis.  In de tweede set waren de bordjes verhangen; Eize en Marc wonnen deze met 4-6. Uiteindelijk moest er ook hier een supertiebreak aan te pas komen. Joris en Eise Tonnis wonnen deze met 10-4.

De laatste partij van de avond was inmiddels op baan 1 ook al aardig gevorderd. Harry en Meindert namen het op tegen het gelegenheidsduo Arnold en Krijn. De laatste 2 wonnen de eerste set redelijk gemakkelijk met 6-2. In de tweede set lieten Harry en Meindert zien dat ze wel vaker samenspelen, want deze wonnen zij met 6-3. Om 01.00 uur werd een begin gemaakt met de 5e supertiebreak van de avond! Harry en Meindert verweerden zich goed, maar Arnold en Krijn wonnen met 10-7. Het was inmiddels  01.11 uur.

Oh ja, de ooievaars lieten zich vanavond niet op de tennisbaan zien. Ze zaten op de lichtmasten van de naastgelegen ijsbaan. Blijkbaar was het daar wat koeler.

Dagjournaal woensdag 12 augustus 2020