Het oorspronkelijke programma zou om 16.30 beginnen maar omdat Kim en Eva zich hebben afgemeld voor de rest van het toernooi is het wedstrijd schema weer wat aangepast en konden we om 18.00 uur op 2 banen beginnen. Twee partijen in HD8. Stefan en Edwin op baan 2 tegen Erwin en Jan maakten er een vlotte partij van. Stefan en Edwin wonnen met 6-1 en 6-3. In de tweede set leverde het eerste gamepunt zelfs een bonuspunt op doordat er een echte panna werd gemaakt. Dus die game begonnen ze met 16-0!

De partij op baan 1 tussen René en Jan tegen Michiel en Dennis werd een ware slijtageslag. Michiel en Dennis gingen vol overgave de strijd aan en met succes want ze wonnen de eerste set met 6-4. In de tweede waren ze wat uitgeblust en bovendien tapten René en Jan uit een ander vaatje. Ze wonnen deze set overtuigend met 6-0. De supertiebreak moest dus de beslissing brengen. Deze leek gemakkelijk naar René en Jan te gaan, maar Michiel en Dennis rechten nog één keer de rug om de set uiteindelijk toch nipt te verliezen met 10-8. Na de wedstrijd had met name Dennis nog net geen beademingsapparatuur nodig. 

Om 19.30 uur weer twee interessante HD partijen. In HD6 Lourens en Jos tegen Derk Jan en Bert en in HD7 Tjeerd en Erik tegen Rick en Thomas. Derk Jan en Bert hadden niks te verliezen en gingen de strijd ontspannen aan. Het werd een wedstrijd met zeer veel power. Het was maar goed dat het na 19.00 uur was en dat er geen snelheidsbeperkingen waren. Met name de eerste service van Lourens was onnavolgbaar. Derk Jan en Bert namen brutaal de leiding met 4-1, maar daarna was het woord aan Lourens en Jos. Ze wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 6-4 en 6-1.

Op baan 2 werd in HD7 de wedstrijd tussen Tjeerd & Erik en Rick & Thomas gespeeld. Allemaal Grijpskerkers die elkaars speelwijze wel terdege kenden. Rick en Thomas wonnen de eerste set gedecideerd met 6-1. In de tweede waren de bordjes verhangen, maar bij 5-1 in het voordeel van Tjeerd en Erik begon de motor toch te haperen en ze verloren de set uiteindelijk met 7-5.

Tjeerd en Erik konden op de baan blijven staan want in HD7 waren René en Jan nu de tegenstanders. De eerste twee waren goed warm gedraaid en dat gold niet voor René en Jan. Zij bereikten niet het niveau van hun wedstrijden van gisteren. De overwinning ging verdient, maar toch wel wat verrassend naar Tjeerd en Erik. Het werd 6-3 en 6-4.

Op baan 1 werd de HD8 partij tussen Stefan & Edwin en Kees & Peter, onze plaatselijke favorieten in deze poule, een vluggertje. Stefan en Edwin waren duidelijk een maatje te groot en wonnen met 6-1 en 6-2.

Zoals bekend is dit voor Obbo zijn laatste jaar als toernooileider. Wij zullen zijn “meesterwerk” op het schoolbord zeker gaan missen.

Dagjournaal vrijdag 19 augustus 2022