Om 16.30 uur  mochten we twee oude veteranenkoppels van het D toernooi welkom heten. Henk en Hidde speelden tegen Harry en Meindert. De laatste twee wonnen de eerste set met 6-4. De tweede set leek de andere kant op te gaan, maar Harry en Meindert trokken ook deze set naar zich toe met 7-5.

Op baan 2 speelden Erik en Erwin tegen Gerrit en Hilbrand in de HD7. In de eerste set lieten Erik en Erwin de tegenstanders alle hoeken van de baan zien. Het werd 6-4. In de tweede set waren de bordjes verhangen. Nu waren het Gerrit en Hilbrand die wonnen met 6-3. De supertiebreak was het onvermijdelijke gevolg. Gerrit en Hilbrand hadden de smaak te pakken en gingen met 10-6 met de winst aan de haal.   

Op baan 1 verliep alles volgens schema en om 18.00 uur kon de HD7 tussen Jeroen en Jan tegen Eize en Marc worden gestart. De uitslag 6-2 en 6-3 voor de eerste twee doet vermoeden dat het gemakkelijk ging, maar het spelbeeld liet wel wat anders zien.

Harry mocht na zijn herendubbelpartij gelijk door; nu met Sandra in GD6. Tegenstanders waren Henrieke en Derk Jan die er voor hadden gekozen om in GD6 mee te doen, omdat GD7 niet doorging. Henrieke had vorig jaar GD8 gewonnen en ontdekte nu dat 6 toch wel even een paar niveautjes hoger was. De ervaring van Harry en Sandra was duidelijk. Harry simuleerde allerlei ongemakken en sukkelde de tegenstanders op deze manier bijna in slaap. Henrieke en Derk Jan gingen ten onder met 6-1 en 6-2.

Tussendoor was het wat onrustig in de lucht, maar gelukkig bleef het bij wat gerommel en een paar regenspatjes. En natuurlijk kwam ook deze avond weer een ooievaar poolshoogte nemen die zich middels wat geklepper duidelijk liet horen.

Lourens en Gerrit speelden in HD6 op baan 1 tegen Folkert en Job. De laatste twee hadden moeite om in het spel te komen en verloren de eerste set met 6-1. In de tweede set was de strijd veel gelijkwaardiger, maar ook die ging naar Lourens en Gerrit met 6-4.

Henrieke en Derk Jan konden op baan 2 blijven. Ze speelden nu tegen Henk en Lia, een gerenommeerd dubbel op het toernooi van Mepsche. Het werd een ware thriller. In de eerste set leek het daar nog niet op want die werd door Henk en Lia met 6-2 gewonnen. Henrieke en Derk Jan pepten zich op en ze vochten voor iedere punt. Uiteindelijk werd de tweede set in een tiebreak beslist en deze ging met 7-6 naar Henrieke en Derk Jan. De supertiebreak moest de beslissing brengen. Hierin namen Henk en Lia al snel afstand en wonnen met 10-4. De strijd had bijna 2,5 uur geduurd!

In de tussentijd waren we op baan 1 getuige van een waar vuurwerk. De ballen knetterden over de baan en er werden heel wat kanonskogels afgevuurd. Gelukkig dat er hekken om de baan zitten, want het publiek was z’n leven niet veilig geweest. De strijders waren Jeroen en Jan tegen Eise Tonnis en Joris in de HD7. Het spervuur deed niet onder voor HD6. Eise Tonnis en Joris hadden het vizier in de eerste set het beste staan en wonnen deze met 6-2. In de tweede waren de rollen omgekeerd want nu wonnen Jeroen en Jan met 6-4. De supertiebreak moest de beslissing brengen. Eise Tonnis en Joris schoten net iets scherper en wonnen de derde set met 10-7.

Daarna was het tijd voor Arnold en Nienke in GD6 tegen Lourens en Marieke. Duidelijk verschillende spelstijlen. Lourens die graag strak en hard mag spelen en Arnold die liever de voorkeur geeft aan afwisseling en plaatsen. Dat dit laatste effectiever was bleek wel uit de uitslag, want Arnold en Nienke bonden met 2 x 6-1 Lourens en Marieke aan hun zegekar.

Door het harde smashen verdwijnt er nog wel eens een bal in de bosjes. Overdag best wel te zien, maar als het donker is wordt het wat lastiger. Obbo, gewapend met zaklantaarn, is een meester zoeker. Vanavond ging hij op zoek en in plaats van met 1 bal komt hij met 2 ballen weer uit de bosjes. Knap werk Obbo!

Precies om 22.30 uur was de laatste wedstrijd op baan 2 gestart. Wim en Eise Tonnis gingen de strijd in HD6 aan tegen Folkert en Job. De eerste twee waren beter in hun doen dan de dag ervoor. Eise Tonnis was aan het dirigeren en daarmee volledig in zijn element. Stevig spel en mooie rally’s waren het gevolg. Folkert en Job dolven het onderspit met 6-3 en 6-4. Het was bijna zaterdag toen de partij was afgelopen.

We zijn trouwens nog wel nieuwsgierig hoe Wim vandaag heeft gekookt!

Dagjournaal vrijdag 14 augustus 2020