Op zonovergoten banen kon de tweede dag van het toernooi om 18.00 uur van start gaan. Derk Jan en Krijn namen het op baan 1 in de HD7 op tegen René en Jan. Op baan 2 startte de DD7 partij tussen  Kim & Eva en Regi & Iris.

Bij de heren werden harde slagenwisselingen afgewisseld met tactische ballen. Gevolg was een spannende partij. René en Jan wonnen de eerste set met 6-3, maar na een tactische wissel kregen Derk Jan en Krijn de overhand en wonnen de tweede met 6-2. De beslissende supertiebreak wonnen ze uiteindelijk met 10-6. Tijdens de wedstrijd had Derk Jan trouwens nog geprobeerd om met een toerenhoge return een kraai uit de lucht te slaan. Alleen de bal kwam weer naar beneden.

De DD7 partij werd een beetje een ongelijke strijd. Regi slaakte een diepe zucht en zei: “Ik weet niet wat ik fout doe?”  Een toeschouwer merkte op dat het waarschijnlijk iets met theorie en praktijk te maken had. Kim en Eva wonnen in hun mooie gelijke outfit uiteindelijk met 6-1 en 6-2.

De partijen van 19.30 uur konden op tijd van start gaan. Op baan 2 een partij in GD7 tussen Bram en Miriam tegen Bert-Jan en Karla. Ondanks de verschillen in ranking werd het een boeiende pot. Bram en Miriam wonnen de gelijk opgaande eerste set na een tiebreak met 7-6. Bert-Jan en Karla konden er nog een schepje bovenop doen en zij wonnen de tweede set met 6-3. Met name Miriam was behoorlijk wisselend in haar spel; zeer sterke momenten werden afgewisseld door wat zwakkere. Maar ja als er eentje zichzelf tijden de wedstrijd kan oppeppen dan is het wel Miriam. De supertiebreak moest uiteindelijk weer de beslissing brengen.  Bram en Miriam trokken deze naar zich toe met 10-4.

Op baan 1 werd de eerste partij in GD8 gespeeld. De banen waren droog en Grietien kon dus nu met haar rolstoel de baan op. Samen met Michiel speelden ze tegen Eelco en Irene van Hoogkerk HOOG!

Het werd een marathonpartij. Michiel en Grietien wonnen de eerste set, mede door een aantal prachtige passeerslagen in de tramrails van Grietien, met 7-5. Eelco en Irene pakten de tweede set met 6-4. Dus ook hier weer een supertiebreak die de beslissing moest brengen. Er werd weer voor elk punt hard gestreden. Uiteindelijk wonnen Michiel en Grietien met 10-7 en was het bijna 22.00 uur!

Inmiddels werd er op baan 2 natuurlijk al weer lang getennist. Derk Jan en Krijn namen het in hun tweede partij in HD7 op tegen Rick en Thomas. De bespanningen kregen het weer zwaar te verduren. Bij een “harde” smash van Derk Jan was de bal ineens verdwenen. Nader onderzoek wees uit dat de bal klem zat in zijn racket. Zoals bij elke wedstrijd in deze poule hadden we ook hier te maken met een gelijk opgaande strijd. Rick en Thomas vochten zich na een achterstand steeds goed terug, maar konden niet voorkomen dat Derk Jan en Krijn wonnen met 6-3 en 6-3. Gezien het strijdbeeld was ook dit weer een wedstrijd waarbij een supertiebreak de beslissing had kunnen brengen.

Na lang wachten konden Gerrit en Roelof op baan 1 aan de bak tegen René en Jan. De eerste twee wonnen met pijn en moeite de eerste set met 7-5. Gerrit zat duidelijk niet in zijn spel en dat liet hij het publiek ook steeds weer horen. René en Jan bleven geconcentreerd hun eigen spel spelen en wonnen de tweede set met 6-4. Voor de vierde keer vanavond moest de supertiebreak de beslissing brengen. René en Jan zaten in de flow  en wonnen de met 10-4, een uitslag die vooraf weinig mensen hadden verwacht. Gerrit en Roelof kunnen nu eerst een paar dagen bijkomen van de schrik. Gelukkig hoeft Roelof de boodschappen zelf niet te doen.

Na een gezellige nazit was het inmiddels vrijdag 19 augustus geworden; het begin van de derde toernooidag.  

Dagjournaal donderdag 18 augustus 2022