Nadat kleedkamers en toiletten grondig waren gekuist en Obbo, Reinder en Derk Jan parasols (die waren weer nodig), tafels en stoelen buiten hadden gezet kon de tweede dag van het toernooi van start gaan. De temperatuur was wat aangenamer dan gisteren, ook al zullen de spelers van 18.00 uur daar waarschijnlijk wat anders over denken.

Martijn, goed uitgerust van zijn partijen van de dag ervoor, speelde samen met Michael. Lourens en Gerrit, al jaren een vast koppel op dit toernooi, waren de tegenstanders. Hoewel het voor Gerrit de ideale weersomstandigheden waren ging de eerste set vrij gemakkelijk met 6-1 naar Michel en Martijn. Lourens en Gerrit waren eindelijk opgewarmd en kwamen in de tweede set sterk terug. Helaas kwam het niet tot een supertiebreak want ook de tweede set werd gewonnen door M en M met 6-4.

Folkert, jarenlang mede organisator van het toernooi, had dit jaar de stoute schoenen aangetrokken door zich aan te melden als deelnemer. Samen met Petra speelde hij tegen Michiel en Grietien in de GD8. Michiel had er voor gezorgd dat hij goed uitgeslapen was door de avond ervoor vroeg naar bed te gaan. En dat was goed te merken. Folkert en Petra boden de eerste set flink verzet, maar dolven het onderspit met 6-4. Helaas hadden ze hun kruit toen verschoten en Michiel en Grietien wonnen de tweede set met 6-0.  

Om 19.30 uur ging de 3e wedstrijd van start in DD7. Jiska en Inge moesten het opnemen tegen Annet en Hanneke. Ook al kon het publiek zo nu en dan genieten van leuke slagenwisselingen, toch ging de partij vrij gemakkelijk naar Jiska en Inge met 6-1 en 6-2. Inmiddels had een ooievaar plaats genomen op de paal van het luchtalarm. Toen er ook nog een andere ooievaar over kwam vliegen werden we getrakteerd op een luid geklepper. De lichtmasten zijn bij die dieren tijdens wedstrijden in de avonduren wat minder in trek, want als de lampen aangaan wordt het hen al snel te warm onder de voeten.  

Op baan 2 speelden Derk Jan en Krijn hun eerste partij in de HD7 tegen Erik en Erwin. De eerste set ging met gedegen spel met 6-2 naar Derk Jan en Krijn. Erik en Erwin leken het tij in de tweede set te keren en kwamen na enkele mooie games met 2-1 voor. Daarna trokken de tegenstanders het initiatief weer naar zich toe en ook de tweede set werd met 6-2 gewonnen door de winnaars van de eerste set.

Inmiddels was op baan 1 de wedstrijd in de HD8 tussen Rob en Werner tegen Sijmen en Geert gestart. Dit werd min of meer een walk-over, want Sijmen en Geert hadden weinig in te brengen tegen het spel van Rob en Werner. Het werd uiteindelijk 6-0 en 6-0. De snelste wedstrijd van het toernooi.

Op baan 2 stond de partij in HD6 tussen Michael en Martijn tegen Wim en Eise Tonnis op het programma. En hier kon het publiek genieten van waar vuurwerk. Harde, geplaatste forehands en backhands scheerden over het net en werden regelmatig op dezelfde manier geretourneerd. Michael bleek een meester in het afleveren van geweldige topspinballen, die ervoor zorgden dat de tegenstanders de bal vaak niet meer goed konden retourneren. M en M wonnen de eerste set met 6-2. In de tweede set zakten ze iets terug; mede omdat Wim en Eise Tonnis er een schepje bovenop konden doen. Bij de stand 4-3 in de tweede set moest Martijn serveren. Dit werd een cruciale game, maar na 17 keer deuce won Martijn toch zijn service game. Wim en Eise Tonnis verloren de set uiteindelijk met 6-3. Wim had, volgens hemzelf, zijn dag niet. Op zijn werk waren er spullen verkeerd geleverd, zijn aandelen hadden hem niet de beoogde winst opgeleverd en tot overmaat van ramp had hij de aardappels ook nog eens aan laten branden. Maar de volgende keer gaat het vast beter!

Doordat de wedstrijd op baan 1 vlot was afgelopen kon de laatste wedstrijd van de avond eerder van start. Net als de avond ervoor zorgde Arnold weer voor het slotakkoord. Deze keer in GD6 samen met zijn dochter Nienke. Tegenstanders waren Meindert en Helena. Vader en dochter lieten zien dat het niet altijd hard hoeft te gaan, maar dat geplaatste ballen ook punten opleveren. Ze wonnen de eerste set met 6-1. Toen Meindert en Helena in de tweede terug kwamen van 4-1 naar 4-3 hoopte het publiek nog op een supertiebreak. Zover kwam het niet, want Arnold en Nienke wonnen met 6-3. Volgens Meindert was het bijna 6-4 geworden.    

Dagjournaal donderdag 13 augustus 2020