De finale dag, maar helaas het verkeerde stralende weer. Gevolg is sowieso dat de partijen met de rolstoeltennissers niet door kunnen gaan en uitgesteld worden naar maandag 23 augustus..

Ondanks het regenachtige weer werd toch besloten om de halve finales HD7 te spelen. Op baan 2 speelden Bas en Daniël tegen Gerrit en Hilbrand. Daniël had goed geslapen en was vandaag een beest aan het net. Bijna alles werd aan het net door hem afgemaakt. De overwinning ging dan ook overtuigend naar Bas en Daniël met 2x 6-2.

Op baan 1 was het een ander verhaal. Patrick en Martin tegen Derk Jan en Krijn maakten er een ware titanenstrijd van. Vooraf werd gedacht dat het min of meer een walk-over partij zou worden voor Patrick en Martin. Derk Jan en Krijn kwamen vlot met 4-0 voor en wisten die voorsprong te behouden. Het werd 6-3 in de eerste set. In de tweede ging het tot 3-3 gelijk op, maar daarna wisten Patrick en Martin de set naar zich toe te trekken met 6-3. De super tiebreak moest de beslissing brengen. Tot 6-6 ging ook deze gelijk op, maar daarna hadden Patrick en Martin iets meer geluk; het werd 10-6.

De beslissing in GD6 was al gevallen, want Johan en Yta zijn nummer 1 geworden. Maar wie worden er tweede in deze klasse? De wedstrijd tussen Arnold en Marije tegen Edwin en Sandra werd een gelijk opgaande strijd; dan stond die weer een puntje voor en dan die. De tiebreak moest in de eerste set de beslissing brengen. Marije vroeg tijdens de wedstrijd in het stralende weer om zonnebrand crème. Welke factor? Graag -20! Arnold en Marije wonnen de tiebreak en daarna ook de tweede set met 6-3.

Nadat Marije even had gepauzeerd moest ze samen met Derk Jan de finale spelen tegen Eise Tonnis en Henrieke in GD7. Aan het begin regende het nog steeds, maar het werd wel steeds droger. Derk Jan en Marije kwamen niet goed genoeg in hun spel en bereikten niet het niveau van de halve finale. Eise Tonnis en Henrieke hadden nog geen wedstrijd in de benen vandaag en konden hun eigen spel spelen. Ze zorgden er voor dat de tegenstander niet onder de druk uit kon komen. Broer en zus werden kampioen in GD7 nadat ze met 6-3 en 6-3 hadden gewonnen.

Op baan 2 de DD6 partij tussen Margreeth en Ilona tegen Dianne en Mirjam. Ook hier ging de strijd gelijk op.Met hoge ballen probeerden Dianne en Mirjam het spel van de tegenstander te ontregelen. Dat lukte onvoldoende want Margreeth en Ilona wisten ook hier wel raad mee en wonnen de wedstrijd met 6-4 en 6-3.

Tijd voor de HD7 finale tussen Patrick en Martin tegen Bas en Daniël. Patrick had de harde slagen weer terug en dat hebben de tegenstanders geweten. Op veel momenten vlogen de kanonskogels hen om de oren. Martin kon het regelmatig afmaken en het lukte Bas en Daniël eigenlijk niet om een eigen service game te winnen. Bovendien was Daniël niet de killer van de halve finale. Patrick en Martin wonnen met 6-3 en 6-3.

De laatste partij in DD6 werd gespeeld op baan 2. Margreeth en Ilona tegen Jiska en Inge, met als inzet de kampioenstitel en de tweede plaats in de klasse. De weersomstandigheden waren erg wisselend tijdens deze partij. Dacht je dat het mooi droog was, viel er toch opeens weer regen. Het werd een behoorlijk lange wedstrijd met soms zeer lange rally’s. Wie maakt het eerste foutje? Margreeth en Ilona waren wat geduldiger en ook wat vaster in hun spel. Ze wonnen beide sets met 6-4 en werden dus uitgeroepen tot kampioen in DD6.

Inmiddels was de laatste wedstijd van de dag begonnen op baan 1; het klapstuk, de finale HD6.               

Michael en Martijn speelden tegen Bruno en Martin op een droge baan met een doorbrekende zon. De gehele wedstrijd ging aardig gelijk op. Stevig spel en soms toch ook weer onverwachte foutjes. In de eerste set hadden Bruno en Martin net de overhand en die wonnen ze met 6-4. Als de heren van kant wisselden was er constant tussen de vier spelers een handjeklap te zien. Het deed een beetje denken aan koehandel. In de tweede set waren de bordjes iets verhangen en Michael en Martijn wonnen deze met 6-4. Het publiek werd dus nog een keertje op een super tiebreak getrakteerd. M en M trokken deze naar zich toe met 10-6 en prolongeerden op deze manier hun titel in HD6. 

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Voorzitster Grietien zorgde hiervoor. Ze bedankte de toernooileiders Obbo en Derk Jan, de kantinemedewerkers o.l.v. Sijmen en verder alle vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het doen slagen van het toernooi.

Voor de eerste en tweede prijswinnaars was er een enveloppe met inhoud en voor de nummers één was er ook nog een mooi boeketje van Bloemenhuis Christina.

Ondanks de verschillende weersomstandigheden konden we ook dit jaar weer terug zien op een zeer geslaagd en zeker ook gezellig toernooi. Op naar de volgende editie!.

Op maandag 23 augustus werd er helaas maar 1 partij meer gespeeld. Tonko was geblesseerd en moest zich jammergenoeg samen met Michèlle terug trekken. De laatste wedstrijd, met als inzet plek 2 in GD8, ging tussen Sijmen en Henriët tegen Michiel en Grietien. Het aanwezige publiek kreeg regelmatig leuke rally’s te zien. Kwam de bal iets te dicht bij dan riep Henriët: “Oeh”. Vanuit de rolstoel kon Grietien regelmatig mooie strakke ballen spelen. Michiel had regelmatig last van het net en Sijmen had zo nu en dan de pech dat de bal nét naast de lijn kwam. Michiel en Grietien wonnen de wedstrijd met 6-3 en 6-1. Na de wedstrijd deelde Obbo de prijzen uit.

De uitslagen van het toernooi:

HD6:   1e Michael de Lange & Martijn Termaat                 2eBruno Stellman& Martin Zant

DD6:   1e Margreeth Bos & Ilona Vos                                 2eJiska Brands & Inge Nielsen

GD6:   1e Johan v.d. Velde &Yta Kunnen                            2e Arnold van Houten & Marije Vos

HD7:   Patrick Scheele & Martin Zant                                 2e Bas Bosman & Daniël Stoppels

GD7:   Eise Tonnis & Henrieke de Vries                             2e Derk Jan Hogewerf & Marije Vos

HD8:   Tjeerd Hazenberg & Erik Santema                           2eArian& Gerrit Cornelisse

GD8:   Bert-Jan Oosting & Karla Bouma                            2e Michiel Bus & Grietien Fortuin

Dagjournaal 22 augustus 2021