Terwijl de ochtenddauw nog te zien is in met mooie Niekerkse en Oldekerkse landschap gingen vanmorgen om 08.30 uur de eerste wedstrijden weer van start.

Arnold en Krijn waren gisteren de laatsten en vandaag de eersten. Deze keer waren Folkert en Job de tegenstanders in HD6. Folkert en Job kwamen gelukkig wat beter voor de dag dan gisteren, maar Arnold en Krijn wonnen met 6-2 en 6-2. Voor Folkert en Job is dit toernooi trouwens de voorbereiding op het toernooi in Grootegast. Daar gaan ze schitteren.

Op baan 1 de GD7 partij tussen Eise Tonnis en Henrieke tegen Martijn en Inge. Inzet was de eerste plek in de poule. Broer en zus speelden zeer gedreven en Martijn had zijn nachtdienst nog in de benen zitten. Mooie rally’s en lange games. De overwinning ging naar Eise Tonnis en Henrieke met 7-5 en 6-3.

Vervolgens speelden Gerrit C en Arian in HD8 hun eerste partij tegen Tjeerd en Erik. Het werd een frisse vlotte pot die met 6-0 en 6-1 naar Tjeerd en Erik ging.

Op baan 2 speelden Tonko en Michèlle tegen Michiel en Grietien in GD8. Met beide dames in de rolstoel kregen we mooie slagenwisselingen te zien. Michiel en Grietien waren beter op elkaar ingespeeld en gingen met 6-2 en 6-3 met de overwinning aan de haal.

Tijd voor de halve finales HD6. Op baan 1 Michael en Martijn tegen Lourens en Gerrit en op baan 2 Eise Tonnis en Wouter tegen Bruno en Martin. M en M gingen er stevig tegen aan en Lourens en Gerrit kwamen niet echt hun spel. In de tweede set  vochten ze zich goed terug. Maar uiteindelijk werd het toch 6-1 en 6-4 voor Michael en Martijn. De andere halve finale verliep wel even anders. Bruno en Martin wonnen de eerste set afgetekend met 6-1. Met name Eise Tonnis was onder de indruk van het feit dat hij tegen ‘de’ Bruno speelde. In de tweede set gooiden de jongens echter alle schroom van zich af en deze set ging met 6-1 naar Eise Tonnis en Wouter. De super tiebreak moest toen de beslissing brengen en die ging toch naar Bruno en Martin met 10-6.

De eerste middagpartij was de DD6 partij tussen Dianne en Mirjam tegen Manouk en Miriam. De laatste 2 wonnen de eerste set redelijk gedecideerd met 6-3. Dianne en Mirjam vochten zich terug in de partij en wonnen de tweede set met 6-4. Opvallend was de bijzonder elegante opgooi bij de service van Anouk. Er volgde dus een super tiebreak. En die was zenuwslopend. Manouk en Miriam wonnen uiteindelijk met 16-14!

De HD8 partij op baan 2 ging tussen Stefan en Edwin tegen Arian en Gerrit C. Dit werd een echte titanen strijd, met lange rally’s en een tig aantal keren deuce. Arian en Gerrit wonnen het gevecht uiteindelijk met 6-3 en 6-4. Daarna kreeg de baan even rust en konden de vele zweetdruppels even opdrogen.

Op baan 1 de beslissende partij in GD7 tussen Johan en Mirjam tegen Bram en Miriam. De beide dames waren al flink warmgedraaid in de DD6 partij. De winnaars van deze partij plaatsen zich voor de halve finale in deze klasse. Het leek een walk-over te worden voor Bram en Miriam, want ze wonnen de eerste set afgetekend met 6-0. De tweede set verliep anders en er werd gestreden voor ieder punt. De set ging met 6-2 naar Johan en Mirjam. Weer moest de super tiebreak de beslissing brengen. Bram en Miriam wonnen met 10-4 en plaatsen zich voor de halve finale van vanavond.

Vervolgens 2 partijen in HD8. Arian en Gerrit C waren duidelijk een maatje te groot voor Sietze en Sijmen. Het werd 6-0, 6-1. Tjeerd en Erik moesten steviger aan de bak op baan 1 tegen Stefan en Edwin, maar ze wonnen de wedstrijd wel met 6-2 en 6-3, ondanks het stevige serveerwerk van Edwin.

De wedstrijddag werd vervolgd met een partij in DD6  tussen Jiska en Inge tegen Manouk en Miriam.Jiska en Inge pakten redelijk eenvoudig de eerste set met 6-1. M en M konden de rug toch nog weer rechten en kwamen in de set met 4-1 voor te staan. Helaas was het toen met de opleving gedaan want de tweede set ging met 6-4 naar Jiska en Inge.

Op baan 1 was inmiddels de HD8 partij gespeeld tussen Sijmen en Sietze tegen Tjeerd en Erik. Naast het serveren van drankjes, gehaktballen, soep e.d. mocht Sijmen nu ook weer in deze wedstrijd serveren. Dat ging hem helaas iets minder goed af, want er werd verloren 6-0, 6-0.

Om 19.00 uur de eerste halve finale GD7 tussen Martijn en Inge tegen Toppertje (Derk Jan) en Druifje (Marije). De eerste set ging gelijk op, maar werd gewonnen door Martijn en Inge. Derk Jan en Marije deden er een schepje bovenop en namen in de tweede set gedecideerd afstand; het werd 6-1. De super tiebreak moest de beslissing brengen. Eerst stonden Derk Jan en Marije een paar punten voor, vervolgens Martijn en Inge. Met 10-7 werd de set gewonnen door Toppertje en Druifje. Krijn tegen Derk Jan: “Een overwinning voor Niekerk en vaderland”.

Op baan 2 speelden Gerrit H en Hilbrand hun eerste partij in de HD7 tegen Patrick en Martin. Met name Patrick serveert, volleert e.d. heel hard en dat leverde heel veel punten op. Ze wonnen de wedstrijd overtuigend met 6-0 en 6-1, werden eerste in de poule en spelen morgen de halve finale.

Op baan 1 werd de tweede halve finale GD7  gespeeld. Eise Tonnis en Henrieke namen het op tegen Bram en Miriam. Voor Miriam was het al de vierde partij van de dag. In de aanloop naar de wedstrijd zat ze met haar mooie, met blaren omhulde voetjes, een tijd  in een emmer met koud water. Broer en zus wonnen de partij met 6-2 en 6-3.

Nu hebben we natuurlijk altijd publiek aan de kant zitten om een eigen idool aan te moedigen of om te genieten van het mooie spannende tennisspel. De stilte van grote toernooien zoals Wimbledon komen we hier niet tegen, want er wordt gedronken, gegeten, gepraat en ook veel gelachen. Maar toen Manouk ook nog eens uitgebreid ging staan zoenen met Hans werd het Eise Tonnis te gortig. “Hé,het is hier geen trouwerij hoor, maar een tennistoernooi!”.

De avond werd besloten met twee HD& partijen. Op baan 2 speelden Bas en Daniël tegen Folkert en Job. Ook deze wedstrijd verliep voor Folkert en Job helaas weer erg stroef. Ondanks dat Daniël ook niet echt in de wedstrijd zat wonnen ze wel met 2x 6-2. We zien ze morgen in de halve finale terug.

Jesse en Klaas speelden tegen Gerrit H en Hilbrand hun laatste poulewedstrijd met als inzet een halve finale plaats. Ze schotelden het publiek mooie rally’s voor. Gerrit en Hilbrand trokken de zege naar zich toe met 6-4 en 6-3.

Morgen gaan we verder met de laatste dag van het toernooi en nu maar hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn.

Dagjournaal 21 augustus 2021