Daar waar de donderdagavond/nacht geëindigd was met regen konden we vandaag met een stralende zon beginnen. Bert Jan en Karla mochten het opnemen tegen Michiel en Grietien. Veel lange rally’s op de baan maar uiteindelijk wisten Bert Jan en Karla ook deze partij duidelijk naar zich toe te trekken met 6-0, 6-1. De trainer bij de Mepsche, Douko, heeft inmiddels een evaluatie moment met Michiel afgesproken om de wedstrijd game voor game te analyseren. En nu maar afwachten of Michiel hier echt wat mee gaat doen.

 Op de andere baan hadden we twee nieuwkomers Tonko en Michèle tegen Sijmen en Henriët. Voor de eerste twee was het wel even opstarten en ze kwamen in de eerste set achter te staan. Aan het eind kwamen ze er iets beter in, maar de set ging toch verloren met 6-2. Eindelijk opgewarmd wisten ze het tij te keren en werd het 6-3 en vervolgens pakten Tonko en Michèle de super tiebreak met 10-3.

De HD6 partijen van zes uur konden keurig op tijd beginnen. Eise Tonnis en Wouter op baan 1 tegen Sjoerd en Klaas en op baan 2 Bruno en Martin tegen Folkert en Job. Blijkbaar hadden de laatste twee de regen van gisteravond nog in de benen, want ze speelden bij tijd en wijle als dweilen. Met het grootste gemak wonnen Bruno en Martin met twee keer 6-0 in amper 50 minuten! Op baan 1 waren Eise Tonnis en Wouter duidelijk beter op dreef dan de vorige pot. Met stevig en gedegen spel wonnen ze toch wel enigszins verrassend met 6-3 en 6-1.

Tijd voor de half acht partijen. Op baan 1 GD6 tussen Edwin en Sandra tegen Johan V en Yta. Edwin was de vervanger van Harry, die helaas geblesseerd af moest zeggen omdat hij van de trap was gevallen. Harry beterschap en we hopen dat je volgend jaar weer mee kunt doen!

Op baan 2 de GD7 partij tussen Derk Jan en Marije tegen Johan A en Mirjam. In de eerste set wisten Marije, Derk Jan en Johan hun service steeds te houden. De eerste twee wonnen de set dan ook met 6-2. In de tweede leken ze vlot richting overwinning te gaan, maar bij 4-1 haperde de motor. Bij 4-4 was het zand er weer uit en ze wonnen de set alsnog met 6-4.

Op baan 1 waren de koppels erg aan elkaar gewaagd. In de eerste set werd er om ieder punt gestreden. Uiteindelijk moest er een tiebreak aan te pas komen om de set te beslissen. Het werd 7-6 voor Johan en Yta. Op de een of andere manier hadden Edwin en Sandra hun kruit verschoten, want de tweede set verloren ze met 6-0.

Om 21.00 uur kon er een start gemaakt worden met de laatste twee avondpartijen. Op baan 2 speelden Eise Tonnis samen met zus Henrieke tegen Erik en Dianne in de GD7. Broer en zus gingen met veel power de tegenstander tegemoet. Iets te veel want Erik en Dianne wonnen de eerste set overtuigend met 6-1. Vanaf de tweede set werd er wat rustiger gespeeld en dat wierp zijn vruchten af, want Eise Tonnis en Henrieke wonnen de tweede met dezelfde cijfers. De onverbiddelijke super tiebreak was het gevolg. Eise Tonnis en Henrieke gingen op dezelfde voet door en wonnen deze met 10-2. 

Bruno en Martin mochten voor de tweede keer aantreden. In HD6 deze keer op baan 1 tegen Arnold en Krijn. Ook nu weer een behoorlijk krachtsverschil in de eerste set. Bruno en Martin trokken de eerste set gedecideerd naar zich toe met 6-3. Daarna werd het spel iets te lichtjes opgevat en daarnaast tapten Arnold en Krijn uit een ander tactisch vaatje. En met succes, want ze wonnen de tweede set met 6-3. De super tiebreak ging tot 5-5 gelijk op, maar daarna vond Bruno het wel welletjes. Ze wonnen deze derde set met 10-5. De nazit kon niet te lang zijn, want zaterdag gaan we al om 8.30 uur verder.

Dagjournaal 20 augustus 2021