Na een zeer druilerige dag in Oldekerk konden we om 18.00 uur toch onder ongeveer droge omstandigheden beginnen. Op de tweede dag van het toernooi begonnen we met de GD7 tussen nieuwkomers Erik & Dianne tegen een bekend koppel Martijn & Inge. Erik kwam net van de camping, maar van de vakantiemodus was echter weinig meer te merken. De spannende eerste set wonnen Martijn & Inge net met 7-5. Vervolgens wisten ze de 2e set en dus de partij naar zich toe te trekken met 6-3. Op baan 2 bleken Bert-Jan & Karla duidelijk een maatje te groot voor Sijmen & Henriët met 6-1 en 6-0.

Om 19.30 uur werd er op baan 1 gestart met HD6 tussen Lourens & Gerrit tegen Arnold & Krijn. De eerste set was een walk-over voor Lourens & Gerrit met 6-0. Arnold & Krijn haalden niet het niveau van vorig jaar, toen ze verliezend finalisten waren. Lourens en Gerrit speelden een puike partij, maakten erg weinig fouten en bleven de tegenstanders onder druk zetten. Met 6-2 wonnen ze de  tweede set. Binnen een uur was de wedstrijd gepiept.

De HD8 tussen Sijmen & Sietze tegen Stefan & Edwin vertoonde ongeveer eenzelfde beeld. Het werd wel diverse keren deuce, maar uiteindelijk waren Stefan & Edwin duidelijk een maatje te groot voor Sijmen & Sietze: 6-2 en 6-1. En dan is het half negen en hebben we even een pauze, want  de derde ronde staat gepland voor 21.00 uur. Gelukkig had Sijmen, onze kantinehoofdman, de voorraden goed op orde; zodat iedereen in de kantine terecht kon voor een natje en een droogje. Daarnaast zijn er gelukkig altijd weer vrijwilligers die verder alle kantine werkzaamheden verzorgen. Toppers!   

Om 21.00 speelden Michael & Martijn hun partij in HD6 tegen Eise Tonnis & Wouter. Grof geschut met loeiharde services van met name Michael en Eise Tonnis. Maar ja, er komt meer bij kijken dan een harde service. Michael & Martijn waren wat vaster dan het jongere koppel en wonnen uiteindelijk redelijk afgetekend met 6-4 en 6-1. Het schijnt dat Michael binnenkort terugkomt om de ballen te zoeken die hij over de hekken heeft gesmasht.

Op baan 2 werd de partij in HD7 gepeeld tussen Bas & Daniël tegen Derk Jan & Krijn. Bas & Daniël spelen nog maar kort samen, maar daar was weinig van te merken. Derk Jan & Krijn, al enkele jaren een vast koppel, hadden verrassenderwijs weinig in te brengen. Het werd 2 keer 6-1 voor Bas & Daniël. Opvallend was de sprong service, a la een ooievaar van Bas. Maar hij was wel effectief. Vorig jaar zaten de ooievaars op de lichtmasten, maar vandaag stond er dus eentje op de baan. Aan het eind van de wedstrijd vloog er nog een ooievaar over de baan om even poolshoogte te nemen. Is dit een concurrent van mij of is het een leuke ……….?

De partijen van 22.30 uur konden vroegtijdig van start. Op baan 1 HD6 tussen Folkert & Job tegen Lourens & Gerrit en op baan 2 de partij tussen Jiska & Inge tegen Dianne & Mirjam in DD6.  Helaas was het niet meer droog en tijdens deze partijen viel de regen gestaag uit de lucht. En dat is voor publiek en zeker ook voor de spelers niet zo leuk.

De HD6 werd met 7-5 en 6-1 gewonnen door Lourens & Gerrit. Ze haalden niet het niveau van hun eerste avondwedstrijd, maar ook Folkert & Job hadden moeite met de zware weersomstandigheden. De dames op baan 2 waren iets later klaar en dus ook iets natter. Jiska & Inge wonnen uiteindelijk met 6-3 en 6-2. Gauw naar binnen, want daar is het droog. De natte kleding werd vervangen door droge en na een wedstrijd is het een goede gewoonte dat de winnaars de verliezers een consumptie aanbieden. Bier, fris, thee en voor Gerrit uiteraard een warme chocomel.

Dagjournaal 19 augustus 2021