Nadat het speelschema enkele weken geleden was verspreid kwamen velen tot de ontdekking dat ze toch op een bepaald moment niet konden. Gevolg was een telefoontje of mailtje naar Derk Jan en aanpassingen in het schema. Maar ondanks alle wijzigingen kon het toernooi om 18.00 uur van start gaan. Alle wedstrijden stonden weer keurig op het bekende schoolbord genoteerd en toen bleek dat Krijn zijn inschrijfgeld al had betaald op de eerste dag konden we echt van start.

Op baan 1 begonnen Folkert en Job hun HD7 partij tegen Derk Jan en Krijn (met tosti!). Op baan 2 werd de eerste partij in DD7 gespeeld. Margreeth en Ilona namen het op tegen Manouk en Miriam. In de eerste set waren de dames prima aan elkaar gewaagd. In set twee waren de kaarten wel geschud. Margreeth en Ilona wonnen de partij met 6-4 en 6-1. Volgens Miriam was het een prachtige openingspartij van het toernooi.

De HD7 partij leek vlot naar Derk Jan en Krijn te gaan. Ze wonnen de eerste set met 6-3, maar toen ze met 3-0 in de tweede voorstonden waren Folkert en Job warmgedraaid. Ze wonnen de set na een tiebreak met 7-6. De supertiebreak moest de beslissing brengen. En die werd spannend! Derk Jan en Krijn wonnen uiteindelijk met 10-8.

Op baan 2 was inmiddels de HD6 partij begonnen tussen Michael en Martijn tegen Sjoerd en Klaas. Zwaar geschud! De heren waren aan elkaar gewaagd. Met lange games ging de eerste set met 7-5 naar Sjoerd en Klaas en de tweede met dezelfde cijfers naar Michael en Martijn. De laatste twee wonnen de supertiebreak nipt met 11-9.

Op baan 1 ging Derk Jan gelijk door met Marije in GD7. Nu tegen Bram en Miriam, die al mooi warm gespeeld was in haar DD7 partij. Na een stroef begin ging de eerste set naar Marije en Derk Jan met 6-4. De tweede set was nog spannender maar ook deze ging naar Marije en Derk Jan, nu met 7-6.

Om 21.30 uur kon op beide banen een begin gemaakt worden met de derde wedstrijd van de avond. Op baan 1 in HD6  Bruno met Martin tegen Lourens en Gerrit en op baan 2 GD6 Johan en Yta tegen Arnold en Marije. De HD6 ging gelijk op. De service bij Bruno wilde niet echt lopen waarop Gerrit hem het spontane aanbod deed dat hij ook wel onderhands mocht serveren! De eerste set ging naar het vertrouwde koppel Gerrit en Lourens met 7-5. Bruno en Martin deden en er schepje bovenop en wonnen de tweede set met 6-4. Gevolg een spannende supertiebreak die met 11-9 werd gewonnen door Bruno en Martin.

Hoogste tijd voor de laatste avondpartij op baan 1 tussen Jesse en Klaas en Martin en Patrick in HD7.

Op  baan 2 gaven de koppels elkaar geen strobreed toe. Johan en Yta dreigden de eerste set te winnen, maar Arnold en Marije gingen toch met de eer strijken; 7-5. In de tweede stelden Johan en Yta orde op zaken; 7-5 en met 10-4 trokken ze ook in de supertiebreak aan het langste eind.

De partij op baan 1 werd met veel power gespeeld. Harde services, forehands en backhands zorgden voor stevige rally’s. Martin en Patrick wonnen uiteindelijk met 6-4 en 6-1. Toen de partij afgelopen was, was het 00.20 uur op donderdag de 19de, het begin van de tweede toernooi dag! Vergeleken met vorig jaar viel dat best mee, want toen werd op de eerste dag om 01.11 uur de laatste wedstrijdbal geslagen.

Dagjournaal 18 augustus 2021